maanantai 14. helmikuuta 2011

Tunnetsä ystävän?

Olemme vain ystäviä.
Tällä fraasilla ilmeisen rakastuneet ja toistensa läheisyydestä yllätetyt julkkikset tapasivat kuvata suhdettaan silloin, kun suomalaisissa kodeissa mietittiin, pitäisikö vanha mustavalkoinen vaihtaa väritelevisioon.
Ja kun suhde päättyi, oltiin edelleen ystäviä.
Nykyään, kun olemme koukussa verkkoon, iltapäivälehden aamupäivityksen kohusuhde muuttuu aamulehden iltapäivitykseen mennessä yllätyseroksi. Ei siinä välissä ehdi ystävystyä.
Jotkut kiinnostavat julkkissuhteet kestävät sentään pitempään, vaikka hankaluuksia onkin. Ensimmäiset kaksi viikkoa olivat helvettiä, mutta siitä eteenpäin on mennyt huonommin.
 
x x x

Olemme vain ystäviä.
Miten niin vain?
Ystävyyshän on suurinta, mitä on. Rakkautta saa rahalla, ystävyyttä ei.
Mitä paremmin toista ihmistä oppii tuntemaan, sitä vaikeampi hänestä on pitää. Ystävä tekee poikkeukseen. Hänessä sietää piirteitä, joista itsessään haluaa eroon.
Äkkiseltään tuntuu, että vanhan pariskunnan elämä on käpertynyt kovin ahtaaseen kuoreen, kun mamma ja pappa sanovat olevansa toistensa parhaat ystävät, mutta rakkaus ei olisi kestänyt ilman ystävyyttä.

x x x

Facebookin yleistyminen on tuonut ihmisille paljon uusia ystäviä ja elvyttänyt vanhoja suhteita.
Facebookissa ystävät tosin ovat kavereita, ja nehän ovat niitä, joita sodassa ei jätetä ja jotka sodan korvikkeena toimivissa pallopeleissä tulevat päälle.
– Mitä se on, kun ystävä leveilee ystävänpäivänä facebookissa Thaimaan-rusketuksellaan?
– Status-päivetys.
Pakina julkaistu
Salon Seudun Sanomissa 13.2.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti